Fillarimessut 4.3.2012

Kävin kameran kanssa fillarimessuilla (Helsingin messukeskus, 2-4.3.2012) ja löysin erinäistä mielenkiintoista.

Zambiken runko on tehty bambusta käsityönä Sambiassa. Keskiö, emäputki, satulaputki ja dropoutit ovat alumiinivahvisteisia ja kiinitetty hamppusidoksella runkoon. Osat ovat standardikokoa: keskiö 68 mm brittikierteellä, satulaputki 27,2 mm, emäputki 1 1/8 tuumainen. Dropoutteja saa sekä vaihde- että sinkulapyörille sopivana, joten tästä saa kasattua haluamansa fillarin. Runkojen hinta on noin 950 euroa.

Rungoista saa kasattua sekä maantie- että maastopyörän tai sinkulan/fiksin.

Pelagon osastolla oli esillä Helsingissä suunnitellun tavarapyörän proto. Monet uskovat tavarafillarien yleistyvän ryminällä lähitulevaisuudessa. Katso myös tavarafillari.fi

Bianchin osastolla silmään pisti tyylikäs sinkula Pista Via Brera. Nahkapenkki, korkkigripit, MKS Sylvan -polkimet.

Sähköpyörät yleistyvät kovasti. Jos sähköpyörän ansiosta useampi vaihtaa auton fillariin edes silloin tällöin, niin tämä on kaupunkilaisten kannalta yksinomaan myönteistä kehitystä.
Toisaalta sähkömoottori tuo lisää monimutkaisuutta ja huoltokohteita pyörään, ja nostaa pyörän hintaa sekä painoa.

Ulkoinen vaihtajatekniikka on säilynyt ällistyttävän samanlaisena jo yli 50 vuotta. Sähkövaihtajien pitäisi tehdä vaihtamisesta nopeampaa ja täsmällisempää.

Muita havaintoja:

  • Fillarimessut järjestettiin retki-, kunto-, golf-, kalastus- ja metsästysmessujen yhteydessä. Tämä kertoo että pyöräily nähdään vapaa-ajan harrastuksena tai liikuntamuotona. Todellisuudessa useimmille pyöräily on kätevä tapa liikkua paikasta toiseen, terveellisesti, ekologisesti ja näppärästi ilman autoa.
  • Missä läskipyörät (fatbike)? En nähnyt ainoatakaan, kiersinkö alueen huolimattomasti?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *