Moskeija ei laskenut asuntojen hintoja Mellunmäessä

Joulukuussa 2010 islamilainen Resalat-yhteisö päätti siirtää moskeijansa Roihuvuoresta Mellunmäkeen. Monet asukkaat ja ulkopuolisetkin närkästyivät. Esimerkiksi HS:n sivuilla pelättiin asunnon arvon laskua:

”Jos olisin tiennyt syyskuussa moskeijan tulosta, emme olisi hankkineet nykyistä arvokasta osakettamme, koska sen arvo lähtee heti laskuun.”  (HS Omakaupunki)

Halusin nähdä miten moskeija vaikuttaa asuntojen hintoihin. Tallensin asuntojen.hintatiedot.fi-palvelusta  29.12.2010 Mellummäen (postinumero 00970) toteutuneiden asuntokauppojen hintatiedot. Vertasin hintoja tilanteeseen vuotta myöhemmin, 3.1.2012. Tulokset:

Mediaanineliöhinnat 29.12.2010-3.1.2012:
Yksiöt: +9%
Kaksiot: +-0%
Kolmiot: +2%
Neljä huonetta ja isommat: +-0%

Tämän perusteella moskeija ei kääntänyt asuntojen hintoja ainakaan laskuun. On toki huomioitava, että tämä vertailu koski koko Mellunmäkeä eikä vain Kaunispääntie 5:n naapurustoa. Tarkempia tietoja kun ei ole saatavilla. Lisäksi moskeija tuli entisen baarin paikalle. Myöskään keskikaljakuppila ei yleensä ainakaan nosta asuntojen arvoa. En myöskään ole huomioinut asuntojen yleistä hintakehitystä kuluneen vuoden aikana.

Moskeijoita on Helsingissä myös esimerkiksi Fredrikinkadulla, Munkkiniemessä ja Töölössä, alueilla joiden neliöhinnat ovat likimain koko maan korkeimmat.

Vertailuun käyttämäni Excel-taulukko löytyy tästä: asuntojenhinnatmellunmaki2

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *